2 Temmuz 2013 Salı

Ramazan Ayı...

Malum, Ramazan-ı şerif ayı yaklaşıyor...
Eh, bizim de hazırlık yapmamız gerek, değil mi? :)

Hazırlık yapmak, yalnızca maddi anlamda mı olmalı peki? Hayır tabii... Evvela manevi olarak kendimizi bu mübarek aya hazırlamalı, bir kaç cümle olsa dahi ilim öğrenmeliyiz.
Bunun için, buyurun hep beraber, www.huzurpinari.com sitesinden aldığımız, bu kısa ve öz yazılmış makaleyi okuyalım. :)


RAMAZAN AYI

Yaklaşmakta olan mübârek Ramazan ayına hürmet etmek lâzımdır. Oruç tutup da, gıybet eden, yalan söyleyen, kalb kıran, haramlardan kaçmayan kimse, Ramazan ayına hürmet etmemiş olur.

Hadîs-i şerîflerde buyuruldu ki:

"Dikkatli olun! Ramazan ayındaki sevap ve günahlar katlarıyla yazılır. Ramazanda çok namaz kılınız! Çok Kur'ân-ı kerîm okuyunuz!

"Ramazan ayının gelmesine sevineni, Allahü teâlâ, kıyamet gününün korkusundan muhâfaza eder."

"Ramazana çok hürmet etmelidir. Onun rahmeti müminleri sevindiricidir. O öyle bir aydır ki; ilk günleri rahmet, ortası mağfiret ve sonu Cehennem ateşinden kurtulmaktır."

"Eğer kullar, Ramazan-ı şerîf ayındaki fazilet ve ihsanları bilselerdi, bütün senenin Ramazan olmasını isterlerdi. Çünkü bunda çok sevap vardır."

"Ramazan ayında bir günah işleyen, iki azaba müstehak olur. Ramazan ayında bir iyilik eden de, iki sevaba kavuşur."

"Ramazan ayının gündüz ve gecesinde Kur'ân-ı kerîmden bir âyet okuyana, her harfi için bir şehit sevabı verilir."

"Allahü teâlâ Ramazan ayında günah işlemeyi terkeden kimsenin, onbir aylık günahını mağfiret eder."

"Ramazan Bayramı günü melekler yolların kenarında durarak bayram namazına gidenlere şu müjdeyi verirler: Ey müminler topluluğu, size mükâfatlar, hayırlar ve bol bol nimetler verecek olan kerem ve ihsan sahibi Rabbinizden isteyiniz! Zira O, size geceleri ihya etmenizi emretti, siz yaptınız. O size gündüz oruç tutmanızı emretti, siz tuttunuz. O size Rabbinize itaat etmenizi emretti, siz de itaat ettiniz. Öyle ise bahşişinizi, mükâfatınızı alınız! Namazdan sonra bir melek de şöyle nidâ eder: Biliniz ey müminler, bugün şüphesiz mükâfat günüdür, günahlardan kurtuluş günüdür ve ayıplardan temizlenme günüdür."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Siz de konuya dahil olmak ister misiniz?

Yorum yazan herkese çok teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...