22 Ağustos 2015 Cumartesi

Çiçekli Kumaş Çanta

kumaş çanta dik
Merhabalar...
Uzun bir aradan sonra tekrar bloğumda olmak çok güzel.
Havaların sıcaklığı, rahatsızlıklar ve yoğunluklar sebebiyle bir süredir neredeyse hiçbir şey öremedim, üretemedim. Nihayet son birkaç haftadır elime bişiler almak nasib oldu. :)
Havaların sıcaklığı, örgü örmeyi çok zorlaştırıyor. Ben de bu zaman diliminde, sevgili eşimin bana hediye ettiği dikiş makinemle bir kaynaşayım dedim. :)


kumaş çanta dikelim

Çok beğenerek aldığım çıtır çiçekli kumaştan ne yapsam diye düşünüp duruyordum. Canım bir şeyler dikmek istiyor, ama karar veremiyordum. Nihayet bir video kanalında, bu cici ve bir o kadar kolay çanta yapımını seyredince, daha fazla duramadım :)

kumaş çanta dikelim

Dikişte henüz çok yeniyim. Daha önce mutfağıma bir masa örtüsü, bir de deneme elbise dikmiştim. Yine de bu iki küçücük projeyle, acemilik seviyesini geçememişimdir diye düşünüyorum. Yani kısaca, çantadaki yamuk dikişleri görmeyin e mi? :))
Çıtır çiçekli kumaşım poplin kumaş. Mor renkli olanın cinsini bilmiyorum. Mutfağıma masa örtüsü dikmek için sevgili kayınvalidemle beraber kelebekli çok cici bir kumaş almıştık, bu da tamamlayıcısı niteliğinde runner olacaktı. Fakat ben runnerdan vazgeçince, bu mor kumaşım da çantaya nasip oldu. :)

kumaş çanta dikelim

Videoda çantaya düğme dikiliyor. Benim makinemin otomatik ilik açma aparatı ne yazık ki çalışmadığı için ilik açamadım. Onun yerine bir büyük çıt çıt dikerek tutturdum, kapağına da cici bir dekoratif düğme diktim. 

"Çantanın yapılışını paylaşsaydın da biz de istifade etseydiikk" diye içinden geçiren sevgili takipçilerim için, buyurun efendim, videosu burada. :)


Deneyecek olanlara şimdiden kolaylıklar diliyorum...
Sevgiyle kalın...

6 yorum:

  1. Çok tatlı olmuş. Ellerinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım ben seninkini çok beğendim :) kumaşın zaten çok hoşş çantaya da çok yakışmış ayrıca dikişlerinin yamukluğunu filan da görmedim ben gayett güzel duruyor her şeyi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım, güzel yorumun beni mutlu etti, beğenmene sevindim :)

      Sil
  3. Çok güzel olmuş çanta. Ellerinize, emeğinize sağlık. Kumaşı zaten çok cici, modeliyle birleşince bayıldım. İyi günlerde kullanın. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel yorumunuza. Beğenmenize sevindim. Sevgiler...

      Sil

Siz de konuya dahil olmak ister misiniz?

Yorum yazan herkese çok teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...